20:43 - KARABÜK İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜMÜZ DEPLASMANDAN GALİBİYETLE DÖNÜYOR
20:24 - Yeniden Refah partisi Karabük İl Gençlik Kollarindan çıkartma. Bir günde 87 üye
15:54 - YANGINLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
23:17 - KBÜ’DEKİ USULSÜZLÜKLER SAYIŞTAY RAPORUNDA
23:07 - JANDARMA TİMLERİ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR
22:59 - KARABÜK EMNİYETİ’NDEN GENİŞ KAPSAMLI HUZUR OPERASYONU
15:23 - YAZIKÖY KİRPE KÖYÜ ARASINDA YANGIN
13:05 - LİSE ÖĞRENCİSİ KARNINDAN BIÇAKLANDI
12:09 - Kentsel Dönüşüm, Markalaşma, Karabük ve Çevresi Doğal-Afet Zirvesi
Karabük Milli Eğitim İl Müdürü Nevzat AKBAŞ, beraberinde Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN ve Şube Müdürü Adnan CANSIZ ile birlikte uygulaması 8 okulda ve farklı alanlarda devam eden İl Millî Eğitim Müdürlüğünün prestij projelerinden “Eğitimin Sesi İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” adlı SOGEP projesinin, ilkokul öğretmenlerine yönelik hazırlanan öğretmen eğitimine katılmak ve projenin ilerleyişi ile atölye işbaşı eğitimleri hakkında bilgiler almak için Şehit Metin Arslan İlkokulunu ziyaret etti.
Bir süre Okul Müdürü İlyas YILDIZ’dan okul ve proje kapsamında yapımı tamamlanan atölye hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, okulda kurulan Temel Beceri Atölyesi’nde incelemelerde bulundu ve işbaşı eğitimi alan öğretmenlerle sohbet etti. İl Müdürü Akbaş yapmış olduğu değerlendirmede; projenin geldiği bu noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Eğitimin Sesi İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” projesi A’dan Z’ye kadar ilimizin ihtiyaçları analiz edilerek ve her eğitim kademesindeki öğrencilerimizin ilgi ve hazır bulunduukları dikkate alınarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün AR-GE Birimi tarafından yazılmış ve BAKKA tarafından kabul görmüş hem bütçesi ile hem de işlevselliği bakımından önemli bir projedir. Ben böylesi bir projeyi ortaya koyan çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
Projenin bugün içinde bulunduğumuz bu kısmında ilkokul öğrencilerimiz için temel beceri atölyesi ve başlangıç seviyesinde robotik kodlama düşünülmüş olup, ortaokul ölçeğinde ileri seviye robotik kodlama, lise ve meslek liselerimiz ölçeğinde ise Mekatronik Programlama ve Yenilebilir Enerji atölyeleri kurgulanmıştır. Toplam kullanılabilir hibe miktarı 1 milyon 245 bin 544 Türk Lirasıdır.
Günümüzde öğrencilerimizin çok yönlü olarak yetişmesi son derece önemlidir. Özellikle el becerilerinin küçük yaştan itibaren gelişmesi, onlara analitik düşünme, çok boyutlu görme ve kavrama, planlama ve kurgulama yetenekleri kazandıracaktır. Bunların da ötesinde üretmenin hazzını takacaklar ve kullandıkları malzemelerin değerini anlayacaklardır. İlgi ve istidatlarının farkına varacak ve kendilerini tanıyacak, özgüvenleri artacak, çok yönlü insan olmanın hazzını tadacak ve hayatları boyunca bunu bir avantaj olarak kullanacaklardır. Günümüz teknoloji ve bilişim dünyasında teknolojiyi sadece tüketen nesiller yerine bilinçli tüketen ve teknoloji üretebilen nesiller yetiştirmenin önemi COVID-19 Pandemisi ile birlikte bir kez daha ortaya konulmuştur.
Proje kapsamında atölyelerimizin kurulumu tamamlanmış olup, artık çarklarımız ileri hedefler için dönmeye başlamıştır. Bu atölyeler tüm öğretmen ve öğrencilerimize açıktır. Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek gönüllü olarak eğitimlere katılan öğretmenlerimizi tebrik etti ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.