20:37 - Tünelde kaldırıma çarpıp devrilen mikser alev alev yandı
20:35 - Karabük’te faciadan dönüldü
20:33 - KARORSAN Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Gürel Başkanlığında yapıldı
09:15 - İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI 6 YARALI
09:13 - 3 kişinin yaralandığı bıçaklı kavgada 2 tutuklama
19:13 - Yolcu treni raylarda yürüyen kıza çarptı
19:11 - Karabük’te yağmur sonrası bilindik manzaralar yaşandı
17:42 - Şiddetli yağmur Karabük’te etkili oldu
15:34 - GSB Spor Okullarına 10 binin üzerinde başvuru yapıldı
15:29 - AK Parti teşkilatı Kardemir Kavşağındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı
Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesiyle birlikte yerli ve yabancı ziyaretçi hareketliliği başladı.
Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşanmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’da bu yıl turizmden beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.
Geçen yıl salgının turizm sektörünü de etkilediğine işaret eden Başkan Köse, “Bütün turizm kentleri gibi biz de maalesef turiste hasret bir dönem geçirdik. Yeni dönemde inşallah turistleri Safranbolu’ya bekliyoruz.” dedi.
Başkan Elif Köse, Belediyenin sivil toplum kuruluşlarıyla Safranbolu turizminin gelişmesi ve daha fazla kitleye ulaşılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek “Safranbolu Turizmciler Derneği ile ilçeye benzeyen kentlere ziyaretler yaparak benzer sorunlara çözümler bulmak üzerine çalışıyoruz. Safranbolu tanıtımına katkıda bulunacağını düşüncesiyle turizm konusunda uzman kişileri ilçede ağırlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda Safranbolu Turizmciler Derneği ile Safranbolu’nun turizmle ilgili problemlerini masaya yatırdık. Ortak çalışmalar yapmaya başladık. Buradaki hizmetin kalitesi ve buraya alım gücü yüksek turistin gelmesi, birbirini besleyen şeyler. Esnafın daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunarak gelirini yükseltmesini istiyoruz. Amacımız sayı olarak çok fazla olmasa da nitelikli ve alım gücü yüksek turistin dikkatini Safranbolu’ya çekmeye çalışmak” diye konuştu.